Albert Einstein: 20+2 цитати Альберта Ейнштейна

20+2 цитати Альберта Ейнштейна, котрі допоможуть вам краще його зрозуміти


Цілком можливо, що Альберт Ейнштейн є найбільш відомим фізиком усіх часів. Його теорія відносності назавжди змінила наше розуміння всесвіту та відкрила двері для нових фізичних теорій. Як це не смішно, ця скромна людина, котра взагалі не бажала слави, стала найзнаменитішою людиною усіх часів.

Ейнштейн був не тільки блискучим фізиком. Також він був дуже освіченою людиною із неймовірними суспільними ідеями. Разом зі своїми новаторськими відкриттями у фізиці, його інноваційні погляди на різноманітні теми можуть гарантувати, що його будуть пам’ятати на протязі багатьох сторічь.


1.      Про життя

«Люди як велосипеди. Вони можуть тримати баланс лише тоді, коли вони рухаються». – Письмо до Едварда Ейнштейна, 5 лютого, 1930.


https://www.d-id.com/

2.      Про уяву

«Уява більш важлива, аніж знання. Знання обмежені, в той час як уява охоплює увесь світ, стимулюючи прогрес та породжуючи еволюцію». – Космічна релігія – інші думки та афоризми, 1931.

3.      Про мислення

«Людина, котра читає багато книжок, проте не користується власним розумом приречена на лінощі мислення». Збірник цитат Альберта Ейнштейна, Прінстонський університет.



4.      Про цінності

«Якщо не існує ціни, котру необхідно сплатити, тому не існує і самої цінності». – Афоризм, 27 червня, 1927.

5.      Про мир

«Мир не може досягатися силою. Він може бути досягнений лише через порозуміння». – Промова до нового суспільства істориків, 14 грудня, 1930.



6.      Про щастя

«Якщо ви бажаєте жити щасливим життям, спрямовуйте його на цілі, а не на людей та об’єкти». – Цитати Ернста Штрауса у Франції, Ейнштейн: сторіччя, №32.

7.      Про людську долю

«Найвища людське покликання полягає не в управлінні, а у служінні». – Наука та релігія, 1939.

8.      Про робочу етику

«Стан розуму, який дозволяє робити людині роботу такого роду…схожий на стан релігійного шанувальника або закоханої людини; щоденні зусилля надходять не з певного розкладу або з програми, а прямо з серця». – Із промови «Принципи дослідження», 1918.

9.      Про політику

«За своїм походженням я – єврей, за своїм громадянством – швейцар, за своєю природою – людина. І лише людина, без прихильності до будь-якої держави або певної національності». – Єльська книга цитат.

10.  Про амбіції

«Насправді, нічого цінного не виникає з честолюбства або з простого почуття обов’язку. Це пов’язано більше з любов’ю та відданістю до певних людей та речей». – До Фарадеєвського суспільства, 30 липня, 1947.

11.  Про знання

«Єдине джерело знань – це досвід». – Збірник цитат Альберта Ейнштейна, Прінстонський університет.



12.  Про дурість

«Дві речі нескінченні: всесвіт та людська дурість; хоча, я не впевнений щодо всесвіту». – Світ, яким я його бачу.


https://www.d-id.com/

13.  Про здоровий глузд

«Здоровий глузд це ніщо інше як накопичення забобонів, котрі знаходяться у вашій голові, перш ніж ви досягнете вісімнадцяти років». – Всесвіт та Доктор Ейнштейн.

14.  Про соціальні обумовленості

«Декілька чоловік здатні виразити справді незворушні думки, котрі відрізняються від суспільних забобонів. Більшість людей навіть не здатна й сформувати такі думки». – Думки та ідеї.

15.  Про натовп

«Видатні люди завжди зустрічаються із протидією опосередкованих умів. Опосередковані уми не здатні зрозуміти людину, яка відмовляється сліпо покланятися установленим забобонам, а тому обирають такий шлях замість того, щоб висловлювати свої думки мужньо і чесно». – Письмо Морісу Рафаелю Коену, 19 березня, 1940.



16.  Про інтелект

«Інтелект не має ставати для нас богом. Звичайно, він має дуже сильні м’язи, проте не має людяності». – Мої пізні роки.

17.  Про багатство

«Я абсолютно переконаний, що ніякі багатства світу не можуть допомогти людству, навіть у руках найбільш відданих працівників цієї справи. Приклади великих та моральних людей – це єдине, що може привести нас до благородних думок і вчинків. Гроші призводять лише до егоїзму. Чи можете ви уявити, що Мойсей, Ісус або Ганді були б озброєнні …. Гаманцями?» - Думки та ідеї.

18.  Про талант

«Я не маю особливого таланту. Я тільки шалено зацікавлений своєю справою». – Лист до Карла Сілінга, 11 березня, 1952.

19.  Про майстерність

«Лише той, хто присвячує себе справі з усією силою та душею може бути істинним майстром. З цієї причини майстерність залежить від самої людини». – Лист, липень, 1947.

20.  Про свободу

«Усе, що є насправді величним, створено людьми, котрі можуть працювати у свободі». – Свартморський коледж, 1938.

21.  Про самотність

«Я дійсно «самотній мандрівник» і я ніколи не належав свої країні, своєму дому, своїм друзям або навіть своїй родині, яку я кохаю усім своїм серцем. Не дивлячись на все це, я ніколи не втрачав почуття дистанції та необхідності усамітнення». – Світ, яким я його бачу.

 

22.  Про людяність

«Справжня цінність людини визначається тією мірою, якою вона змогла досягти свободи від самої себе». – Світ, яким я його бачу.

 

Джерело: Meurisse T. 22 Quotes From Albert Einsteinto Take You Inside His Mind // Lifehack. - 17.11.2015 

 

Огляд підготував: Кольвах Антон

Контактні дані:a.kolvakh@outlook.com


Бережіть себе і родину! Все буде Україна!

Blog: https://educationpakhomova.blogspot.com/
Telegram: https://t.me/pakhomovaeducation 

YouTube: https://www.youtube.com/@educationpakhomova        

Немає коментарів:

Дописати коментар