Emoji Kitchen

Emoji Kitchen: інструменти розвитку мовлення та емоційного IQ



Емодзі (англ. emoji) - це маленькі символи, які використовуються для вираження емоцій, настрою, ідей або концепцій у текстових повідомленнях, соціальних мережах та електронних повідомленнях. Емодзі часто представляють обличчя, предмети, живу природу, прапори країн та інші символи.

Приєднуйтесь


17 липня відзначається Всесвітній день емоджі. Цей день святкують щорічно з 2014 року і в основному в Інтернеті. Свято придумав творець емоджіпедії Джеремі Берг.

Як можна використовувати емодзі на заняттях

Емоційний відгук на уроках читання: 

Використовуйте емодзі, щоб попросити учнів висловити свою емоційну реакцію на прочитане або обговорюване. 


Емодзі-відгуки для оцінювання робіт (відповідей)

Замість звичайних символів або оцінок використовуйте емодзі для оцінювання робіт учнів. Наприклад, використовуйте смайлики.

Створення емодзі-історій

Надайте учням можливість створювати свої власні історії за допомогою емодзі. Вони можуть використовувати різні емодзі для кожного епізоду чи персонажа, щоб розповісти цікаву та емоційну історію.


Емодзі для виразного читання

Використовуйте емодзі для виразного читання текстів. Попросіть учнів вибирати емодзі, що відображають їхні відчуття під час читання певних частин тексту  або емодзі, що відображає настрій персонажа історії.


Емодзі для зміцнення словникового запасу


Створіть вправи, в яких учні повинні знайти емодзі, які відповідають певним словам чи поняттям. Це сприятиме розширенню словникового запасу.


Емодзі для вираження власних бажань та мрій

Попросіть учнів використовувати емодзі, щоб створити колаж та виразити свої бажання, цілі та мрії. Це може бути частиною тематичного завдання на уроці.


Емодзі для створення арт-проектів

Надайте учням завдання створити малюнок або колаж, використовуючи тільки емодзі. Це сприяє творчій уяві та розвитку художнього мислення.


Емодзі для організації розкладу та завдань

Створіть календарі чи розклади з використанням емодзі для кожного уроку, предмету або завдання.


Емодзі - діалоги


З метою покращення навичок усного спілкування, можна запропонувати учням застосувати метод "Емодзі-діалог". Це весела та ефективна вправа, яка допомагає розвивати творчість та виявляти емоційну виразність.

Учні поділяються на пари та отримують картки із зображеннями різних емодзі. Далі, кожен учень вибирає певний смайлик та обмінюється ними зі своїм партнером. На основі обраного емодзі учні формують невеличкий діалог.

Наприклад, якщо учень обрав емодзі, який виражає здивування 😲, він може сказати: "Як це трапилося, що ти поїхав на конкурс "Таланти України"?". Його партнер, який має смайлик, що виражає радість 😃, може відповісти: "Це було неймовірно!".
Такий підхід дозволяє учням розширити свій словниковий запас, вдосконалити навички спілкування та навчитися виражати різні емоції у мовленні.

Створюйте нові емодзі.


Emoji Kitchen від Google: об’єднуйте два емодзі в одне:

https://www.google.com/search?q=emoji+kitchen




Безкоштовно, без реєстрації, легко і весело!

Клікаємо на синю кнопку «Вчимося готувати».

Тепер натискаємо по черзі на перший та другий емодзі у задачці і вставляємо замість нього свої.

Виходять веселі результати!


Завантажуйте емодзі до Дня миру:










Способів і методів використання емодзі дуже багато. 
І кожен вчитель може придумати щось своє – простір для уяви величезний. Тож фантазуйте, експериментуйте та будьте зі своїми учнями на одній хвилі!

Пишіть у коментарях власні ідеї використання емодзі на заняттях.


Корисні ресурси:

Використання емодзі при вивченні казок в початковій школі

Презентація "Емоджі на уроках світової літератури"

Використання емодзі в HTML



Слава Україні!
Бережіть себе і родину! Все буде Україна!

Немає коментарів:

Дописати коментар