«Використання штучного інтелекту в освіті: ChatGPT і більше»

Використання штучного інтелекту в освіті: ChatGPT і більше


Використання штучного інтелекту в освіті: ChatGPT і більше: збірник матеріалів круглого столу, 14 червня 2023 року, Україна / Відповід. за вип.: А. Яцишин. – Київ: УкрІНТЕІ, 2023. – 53 с.


Приєднуйтесь

Напрями застосування ШІ для освітніх цілей:

Індивідуалізація освітнього процесу. 

Програми ШІ можуть аналізувати рівень знань та потреби кожного окремо здобувача освіти і пропонувати персоналізовані матеріали та рекомендації. ШІ можливо застосувати для створення інтерактивних навчальних матеріалів (вправ, тестів, опитувальників).

Геймифікація освітнього процесу. 

Програми ШІ можуть бути використані для створення інтерактивних навчальних ігор. ШІ можуть функціонувати як віртуальні персонажі або гіди, які взаємодіють зі гравцями і надають пояснення та завдання.

Автоматизація перевірки навчальних завдань. 

Платформи ШІ можуть бути використані для автоматичної перевірки і оцінювання завдань здобувачів освіти. Певні програми ШІ можуть аналізувати відповіді здобувачів освіти та порівнювати їх зі зразками правильних відповідей, що сприятиме зменшенню часових витрат вчителів (викладачів).

Покращення освітньої комунікації та наставництва. 

Платформи ШІ можуть бути використані для покращення комунікації між учасниками освітнього процесу. Мовні моделі, зокрема ChatGPT, можуть виконувати роль наставника, надаючи допомогу здобувачам освіти з різних предметів. Віртуальні асистенти можуть відповідати на питання, надавати приклади, а також вирішувати завдання разом здобувачами освіти.

Інформаційна підтримка вчителя (викладача): 

Мовні моделі ШІ можуть допомагати вчителям (викладачам) генерувати ідеї для проведення уроків (лекцій, практичних занять тощо), матеріалів та завдань. ШІ можуть допомогти створити цікаві сценарії, відповіді на запитання та завдання для різних предметів.




Слава Україні!
Бережіть себе і родину! Все буде Україна!



Немає коментарів:

Дописати коментар